Daca dl. presedinte Traian Basescu a fost ales de catre cetateni pentru a fi garantul intereselor nationale.
Cum se face ca dansul doreste descentralizarea SMURD-ului, un sistem cu un caracter profund national?

Orice proiect are trei elemente:

1.   PRICEPEREA   – cunostintele in domeniul respectiv a personanei/echipei care realizeaza proiectul;
2.  EXPERIENTA  – experienta persoanei/echipei care realizeaza proiectul, aici este inclus si elementul oganizatoric;
3.  MOTIVATIA    – aceasta poate fi:
3.1.   PASIONALA        – atunci cand motivul realizarii proiectului este unul pasional;
3.2.  COMERCIALA    – atunci cand motivul realizarii proiectului este unul comercial;
3.3.  PASIONALCOMERCIALA  – atunci cand motivul este unul combinat, atat pasiune cat si interes economic.

Acum putem privi in urma sa observam cum au fost construite cele mai rasunatoare proiecte ale lumii. (vezi paratraznetul, curentul electric, transformatorul, becul, telefonul, radioul, motorul cu aburi, motorul cu ardere interna, automobilul, etc.) Dupa parerea mea, in absolut toate aceste proiecte a existat un procent de pasiune mai mare decat cel economic.

Sistemul SMURD a fost dezvoltat din mintea si imaginatia multor oameni medici, pompieri, etc. Ce reprezinta dl. Raed Arafat pentru acest sistem este asemanator cu un server central care da ritmul celorlalte servere dintr-un sistem informatic distribuit. Putem inlocui serverul central, insa trebuie sa tinem cont de toate aspectele. Trebuie sa tinem cont de pregatirea, experienta si mai ales de pasiunea omului in cauza. Daca se gaseste un alt om la fel de priceput precum dl. Raed Arafat, cu o experienta asemanatoare, si cu o pasiune asemanatoare, atunci il putem schimba.

Nu stiu daca s-a gandit cineva cum evolueaza lucrurile in momentul in care punem, pe langa munca si pricepere, elementul propriu fiecarui individ, adica pasiune si devotament, intr-un proiect oricare ar fi el, fie si SMURD. Cum va arata acel proiect? Cu siguranta va iesi un lucru mult imbunatatit decat intr-un proiect in care pasiunea lipseste sau este de slaba intensitate. Faptul ca acest sistem a ajuns unde este in momentul de fata, se datoreaza in primul rand PASIUNII dl. Raed Arafat cu care a inceput si a DEVOTAMENTULUI cu care a contiunat acest proiect. In ceneral, in societate, elementul ‘pasiunii’ este inlocuit cu cel COMERCIAL. Acest lucru poate sau nu sa aduca prosperitate in proiectul astfel construit. (vezi Proiectul Facebook, insa, sa nu uitam cum a pornit acest proiect, chiar daca acum este un proiect strict comercial, inceputul proiectului a beneficiat de o pasiune mare din partea initiatorului)

Ca sa folosesc un termen destul de enervant pe care il folosesc politicienii „Desigur ca…putem spune…” ca daca dorim sa ii punem la incercare pasiunea si devotamentul dl. Arafat fata de SMURD, Guvernul Romaniei impreuna cu dl. Presedinte poate sa il „palmuiasca” putin pe dl. Arafat si sa vada care este reactia dansului. INSA, ce nu a remarcat Guvernul si dl. Presedinte este ca Sistemul SMURD a functionat in interesul tuturor cetatenilor acestui stat. DECI reactia la „palmuiala” dl. Arafat poate sa vina din partea oricarui cetatean, iar acest lucru este foarte posibil.

Cu alte cuvinte, putem spune ca daca oamenii mai doresc un SMURD unitar, adica un SISTEM MEDICAL DE URGENTA NATIONAL UNITAR, trebuie sa isi spuna cuvantul ACUM!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s