Doliu national permanent…

A murit, si toti romanii sunt la priveghi. Este doliu national permanent. Romanii sunt in totalitate RESEMNATI, ei nu ies in strada cand au parte de taieri salariale, nu se razvratesc in momentul in care legea e doar pentru prostii care o respecta. Nu mai exista speranta ca va fi mai bine. Unitatea romanilor a fost ucisa de regimul comunist si inca asistam la priveghi. Dupa mai bine de 20 de ani de la lovitura de stat data de securitate, romanii sunt la fel de dezbinati si de resemnati ca orice ar face tot nu se va schimba nimic.

E foarte frumos sa privesti in urma, si sa razi de cat de comici erau situatiile si oamenii imediat dupa ’89, insa cu foarte crunt sa vezi comicul situatiei din prezent. Grecii ies in strada pentru ca guvernul le taie dinr-un salar de 2000 de euro, 400 de euro, pe cand in romania un profesor, sau un medic are 200 de euro salar + bonuri. Exact cum zicea un ministru „Le-am dat 800 de lei salar si bonuri, ce mai vor?”. Nimeni nu iese in strada, nimeni nu protesteaza. E halucinant!

In Romania e o rusine sa fi nationalist sau patriot, mai bine iti pui un batic cu steagul americii sau al germaniei decat unul tricolor. Pana la urma nu gestul conteaza ci spiritul unitar, asta ne poate scoate din starea de resemnare in cea de revoltare, reconstruire a tarii noastre. Cum pot fi italienii, si americanii si francezii atat de mandrii cand cumpara o haina fabricata in tara lor, sau poarta steagul lor?

E foarte greu sa le ceri oamenilor sa fie nationalisti dupa 50 de ani de comunism. Au distrus notiunea de proprietate privata, spirit intreprinzator, notiunea de munca (acum e o rusine sa maturi strada, sau sa speli o buda), spiritul de a fi stapan pe pamantul tau, destinul tau. In comunism totul era dirijat de stat, omul nu mai trebuia sa fie stapan pe destinul lui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s